Het Dorpshuis Van Voor en Door het Dorp 

geheel gerund door vrijwilligers
Activiteiten Dorpshuis Tricht

Ons Dorpshuis draait volledig op vrijwilligers en organiseert Voor en Door dorpsgenoten veel activiteiten allen met een sociaal- en cultureel doel. De activiteiten zorgen voor verbinding tussen alle bewoners. Zowel vrijwilligers onderling als dorpsgenoten van jong tot oud ervaren het plezier van een levendig en sociaal dorp. 

ACTIVITEITEN IN HET DORPSHUIS TRICHT 
(kijk voor actuele activiteiten op Facebook)

Activiteiten

Coördinatoren

E-mail

Aanschuiftafel

Ton

aanschuiftafel@dorpshuistricht.nl

DDD en CREA-avonden

Vera en Tessa

DDD@dorpshuistricht.nl
CREA@dorpshuistricht.nl

Frisdisco

Ria

frisdisco@dorpshuistricht.nl

Spelletjesavond

Vera en Conny

-

Swing' in Tricht (+ oud en nieuwfeest)

Kristin

-

Koffieochtend

Hanne

-

Levende Kerststal

Ton

levendekerststal@dorpshuistricht.nl

Jeu de Boules

Yvonne

-

Tricht in 't Zicht

Ton en Kristin

zichtoptricht@dorpshuistricht.nl

Op de Planken

Ton en Kristin

-

Burendag

Wordt gecombineerd met de aanschuiftafel

-

TV TRICHT

Vivien

tvtricht@dorpshuistricht.nl

Taalpraat (Frans en Engels)

Stuart

-

Wandelgroep

Yvonne

-

Boekenkast

Josien

-

Lazy Sunday Afternoon

Tessa Blokland

-

Kinderschildercursus

Molly

-

Bokslessen jongeren & volwassenen

Niels

-

Mediteren met Tessa

Tessa

-

Sinterklaasbingo

Vera & Bertha

-


Op de Koffie!

Elke woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in het Dorpshuis! Zomaar even een kopje koffie en een praatje en misschien een spelletje, even bij de visboer geweest of een wandeling gemaakt. De koffie staat klaar! Is het ingewikkeld om gewoon binnen te lopen? Schrijf of bel ons dan. We komen je met alle plezier ophalen en ook weer thuis brengen: activiteitenteam@dorpshuistricht.nl . Contactpersoon: Saskia 


Op woensdagochtend (bij mooi weer) is er een groepje wandelaars die om 09:00 uur bij het Dorpshuis starten met een wandelen en afsluiten met een kopje koffie of thee in het dorpshuis. Interesse om mee te doen? Stuur een berichtje naar Yvonne Buck (06-51643615) of kom gezellig op de bonnefooi.

CREA- café 
Ben je creatief,.. of wil je ontdekken of je creatief bent,.. Schuif aan in het CREA- café!
Dit idee is ontstaan tijdens één van de DDD-avonden waarin ieder zijn wensen kenbaar kon maken.
Hieruit kwam naar voren dat de creatieve dorpelingen bij elkaar wilden komen om samen creatief bezig te zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld schilderen, quilten, haken, kledingen naaien, breien of knutselen. Kennis en kunde wordt volop gedeeld en de avonden zijn een bron van inspiratie. Er staan ervaren Trichtenaren voor u klaar en vergeet geen wol en pennen/haaknaald of overige materialen mee te nemen. Tijdens deze avonden worden er voor de liefhebbers ook workshops aangeboden. 
Het dorpshuis is iedere dinsdagavond vanaf 19.30 uur open. De ene dinsdagavond een DDD avond en de andere dinsdagavond is het CREA- café. Kijk voor actuele activiteiten in de Dorpskrant of op Facebook.


Aanschuiftafel
Vind jij het ook gezellig om met anderen te eten? Of kook je heel graag of juist liever niet? Schuif dan aan, aan onze aanschuiftafel. Samen met, voor en door dorpsgenoten, is de aanschuiftafel een groot succes. Wil je weten wanneer er weer een aanschuiftafel is en hoe je je kunt inschrijven? Hou dan website van het dorpshuis Tricht in de gaten, kijk in de Dorpskrant Tricht of neem contact op Ton van Vlijmen via aanschuiftafel@dorpshuistricht.nl 


DDD - De Dinges Dinsdag
Zo’n avond waar je ook gewoon in je eentje naar toe durft te gaan of samen met je buren of vrienden van kunt genieten. Een avond waarvan je weet dat er andere mensen zijn, dat je er een praatje kunt maken en eventueel aan iets kan deelnemen, naar iets kan kijken of kan luisteren of gewoon verder praten. Inspirerende dorpsbewoners die anderhalf tot twee uur willen vertellen over hun beroep, hun hobby of hun fascinatie. Al een paar jaar zijn er steeds weer bekende en nieuwe gezichten die de medebewoners van Tricht in het dorpshuis iets willen laten zien, horen of ervaren. Dat kan met een verhaal, al of niet met PowerPoint presentatie, met muziek en/of zang of poëzie op een van de DDD-avonden. Belangstelling? Neem contact op via: DDD@dorpshuistricht.nl


Swing-in Tricht
Samen met je vrienden, familie, kennissen en dorpsgenoten wat drinken, dansen, bijkletsen en genieten van gouwe ouwe dansmuziek ? Dat kan tijdens de dansavonden in het dorpshuis! Wil je weten wanneer er weer een dansavond is? Hou dan de homepage van de website in de gaten, kijk in de Dorpskrant Tricht  en op Facebook. Of stuur een mailtje naar: activiteitenteam@dorpshuistricht.nl  


Frisdisco
Een paar keer per jaar organiseren wij voor alle kinderen uit Tricht tussen 8 en 12 jaar de Frisdisco! Maakt niet uit op welke school  je zit, in Tricht, Geldermalsen of elders, als je maar in groep 5, 6, 7 of 8 zit. Elk kind mag (maar hoeft niet) één vriendje, vriendinnetje  mee nemen (wel ook tussen de 8 en 12 jaar natuurlijk). Heb je favoriete muziek , die volgens jou zeker gedraaid moet worden, mail dit dan frisdisco@dorpshuistricht.nl.  

TV Tricht
TV Tricht is een initiatief van Vivien de Laak na de oproep voor ideeën van nieuwe activiteiten van Dorpshuis Tricht. De eerste aflevering van TV Tricht is al op 14 april 2018 in de lucht. TV Tricht zal alle programma’s op eigen YouTube kanaal plaatsen.  Daarnaast kan iedereen op de Facebook pagina van TV Tricht en de website van Dorpshuis Tricht de uitzendingen bekijken. 

Jeu de Boules
De jeu de Boules baan bij het dorpshuis ligt er prachtig bij en kan het hele jaar door op gespeeld worden. Jeu de boules is een leuk spelletje wat iedereen kan leren, je bent lekker buiten, je ontmoet mensen en er is altijd tijd voor een praatje. Meedoen? We spelen niet op een vast tijdstip, maar via een groepsapp kunnen we elkaar uitnodigen voor een spelletje als we er zin en tijd voor hebben. Stuur een berichtje naar: 06-51643615

Taalpraat
Wie op een ongedwongen wijze zijn Engels en/of Frans wil oppoetsen kan tegenwoordig terecht bij Taalpraat in het Dorpshuis. Het start om 20:00 uur olv native speakers. Houd de Dorpskrant, homepage website en Facebook in de gaten voor data. 

Spelletjesavond
Zin in een bordspelletje, klaverjassen of andere kaartspelen? Het staat allemaal klaar op de maandelijkse spelletjesavond vanaf 20:00 uur in de foyer van het Dorpshuis Tricht! Houd de Dorpskrant, homepage website en Facebook in de gaten voor data.

Lazy Sunday Afternoon
Spelletjes, sportactiviteiten binnen of buiten. Speciaal voor jongeren worden er af en toe activiteiten georganiseerd voor of door de jongeren.Tot ziens bij één van de vele activiteiten in ons Dorpshuis Tricht!

Vrijwilliger worden
Neemt contact op voor een vrijblijvend gesprekje of geef je op als vrijwilliger wanneer één om meerdere redenen van toepassing zijn! 
Je vind een levendig en sociaal dorp belangrijk |je zou iets kunnen betekenen | je hebt kennis en/of kunde| je wilt de door jou beschikbare tijd besteden aan iets wat er toe doet| je vind het leuk mensen te leren kennen |je wilt weleens nieuwe dingen leren| je hebt ideeën| je…

I: www.dorpshuistricht.nl  M: secretariaat@dorpshuistricht.nl  
Bellen
Map